Hållbarhet

Hållbarhet är det som driver oss.
Vi strävar efter att ha så lite miljöpåverkan som möjligt i vår produktion. Det är därför vi använder oss av 100% återvunnen nylon i våra badplagg.

Vi använder bara högsta möjliga kvalité så dina badplagg ska hålla så länge som möjligt och slita på jordens resurser så lit som möjligt för en mer hållbar värld. 
Genom att undvika användning av nytt fossilt material i produktion och istället använda befintlig material genom återanvändning minskar vi på sopberg, håller våra hav och natur renare från plast. Det självklara valet för våran produktion.

 

Hållbarhet går längre än till bara materialval. 

Vi producerar smickrande badplagg som håller säsong efter säsong i snitt som inte går ur tiden. Vi vill att du ska trivas i våra plagg och alla är noggrant utformande för att ge dig rätt komfort och skärningar som framhäver kroppen istället för att exponera den. Badkläder man trivs i är badkläder som används ofta vilket är vårat mål- Att producera dom bästa badplaggen som finns.

 

Produktion

Vår produktion sker i Europa under goda förhållanden. Vi besöker våra fabriker regelbundet för att se till att rätt kvalité erhålls samtidigt som vi kan garantera att våra underleverantörer har bra arbetsvillkor.Visste du att det tar 600 år att bryta ner en enda fiskelina?

Vårt material kommer från plast som har avslutat sitt nuvarande liv, insamlat från hela världen. En stor del kommer från fiskeindustrin i form av uttjänta fiskenät. Vissa är räddade direkt från havet av Healthy Seas Initiative för att dom inte ska kunna fortsätta att fånga marina djur i hundratals år.

Vi är stolta användare av Econyl® en tråd som är gjord av 100% regenererad nylon.

Vårt tyg är dubbelt så starkt som konkurrerande material tack vare dom unika egenskaper som det får genom att bearbetas en gång till i återvinningsprocessen.

Detta betyder att våra badkläder kommer hålla längre tack vare att dom är gjorda av återvunnet material!

Det finns ingen anledning att inte använda återvunnen nylon när det kommer till badplagg. Låt oss alla göra förändringen att göra något användbart av all plast som skräpar och inte köpa produkter av nytillverkad plast.